RAPPORT FRÅN SKOGEN

Hej Väsby! Hej Stockholm! Hej Sverige!

Vet inte varför jag började så, men jag tycker det lät fräsigt, så why not.

Just nu sitter jag och myser i vinnaren/Avesta-sonen Karl Hassels soffa, i densammas lägenhet någonstans i Mora. Asså jag vet ju vart jag är, men inte vad stället heter. Det är ju som det är. "Men det är inte så noga, vi är på landet..." som vi brukar säga när något skiter sig.

Jag ska alltså bo här hos Mr Fotbollsfantast i cirkus 2 veckor. Under tiden ligger någon överviktig, hårig journalist med dyslexi ligger och svettas i min säng på Mora Parken Hotell. Men som sagt; det är ju som det är! Hassel och jag lever livet och lägenheten förvandlas varje kväll till en sportbar, där vi ser till så att våra odds-spel sitter där dom ska, medans vi tuggar i oss olika kaloribomber. Ikväll var det tyvärr en tung kväll, efter de senaste dagarnas rull med bra klirr i kassan.

För att ni verkligen ska förstå att jag är i bra händer här hos Hasselhoff, ska jag dra en liten anekdot. I lördags skulle vi kliva upp och äta frukost, en ordentlig sådan, eftersom att en tuff bortamatch väntade. Medans jag stog och kollade in i kylen och insåg att det inte skulle bli en optimal frukost denna morgon, kom Hassel förbi:

- Jag börjar med lite Daim, sa kungen och plockade ut en påse Daim ur kylen- på matchdag, när 3 timmar i buss väntade! Kylig grabb...

Själv stekte jag på några ägg och bjöd Hassel på äggmackor, överseriös som man är.



/ svårt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst

VEM SKA BORT?

Hittade en kul bild på Aftonbladet idag. Den tillhörande artikeln handlar om att man inte ska lita på vad ditt BMI säger om din fetthalt eller hälsa. Läs artikeln själv på http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8568595.ab.

På bilden nedan ser vi 5 stycken kändisar. Aftonbladet tyckte tydligen att alla passade bar in som exempel för hur fel det är att räkna med BMI. Men det är nått som inte stämmer. En passar inte in. Bilden känns lite som när Magnus säger åt Brasse att "en ska bort", i programmet Fyra myror är fler än fyra elefanter. Vem vem är det då som ska bort?

Är det Bridget Jones för att det är en rollfigur och inte en riktig person?

Är det Peter Forsberg för att dom andra har ljust hår?

Är det Brad Pitt för att han är den enda som har adopterat?

Eller är det Magnus Samuelsson eftersom  att han är den enda som varit med i Let´s Dance?

Nej...den som ska bort är....



Anja Pärson! Hon är den enda som inte ska vara med som exempel för den här artikeln. Varför? Jo, för att hennes stämpel stämmer ju. Hon är ju överviktig. Hennes BMI stämmer ju klockrent med hennes kroppshydda. Logiskt va?

Hur tänkte egentligen Aftonbladet  när dom valde exempel?

- Vi tar halvtjocka Anja, så ingen fattar poängen med bilden. Sen kan vi skicka ett paket kakor, för att gottgöra att vi driver med henne... Då är det nog lugnt. Hennes pappa är ju säkert och sätter upp banan inför Anjas nästa tävling också, så han märker inget. Så får det bli...

Asså jag har inget emot Anja, tyckte bara att det var ett konstigt exempel.  Det är som att göra en artikel om " Experternas tips om hur du räknar ut ditt IQ- en stor bluff" och så tar man skidtjejerna i min klass som exempel:

Anna, IQ 7,5(båst), som att det skulle vara en allderles för låg siffra. Sen utbrister hon:

- Andas foster med gälar?

eller...

- Är Vänster Partiet till vänster?



/ ett otydligt förtydligande


MORDVINNARE I BYN

Ikväll kommer tidernas största spexare hit till byn. Ville Åman, killen med vassare trollkonster än Harry Potter och Voldemort- tillsammans. Med fel vinkel. Ett puckgeni som borde avbildas som staty och ställas vid entrén i Väsby Centrum för det han gjorde under åren i Väsby.
Nu för tiden spelar han för Huddinge IK, där han leder interna poängligan och showar lika mycket som innan, förmodligen. Ikväll kommer dom till Mora för att spela mot IFK Ore i våran gryta. Jag kommer såklart befinna mig på plats för att jobba in betongkrigarna från södra Stockholm till oddset 1,35. Klara favoriter alltså.
Hittade ingen tribute-video med Ville på tuben, men han kan ju i alla fall få presentera sig själv:
Ha en bra dag, för jag kommer ha en bra kväll mellan 19.00 och 21.15!
/ showtime

KUNDE HA BLIVIT ÅRETS KVÄLL...

Det var som upplagt för årets glassigaste kväll. Stockholms-derby där AIK kunde knäppa "finallaget", som alla djurgårdare fortfarande stoltserar med, på näsan och där äckliga London- konkurrenten Tottenham skulle få storpisk av Zlattes bolltrollare från pizza-land. Dessutom var pengar spelade på båda matcherna och röven var fastklistrad i soffan på Ljungbergs Sportbar. Resultaten sket sig dock fullständigt. Vi snackar en fet bajsa-på-sig-kväll. 

Grabbarna och jag hade grymt tisdags-mys där vi satt och tröck i oss hamburgare, buffalo wings, kladdkaka och allt var det var. Riktigt chill, bra stämning, sköna lirare att tugga med. Men ju längre kvällen led, ju mer förbannad blev jag, innan jag lämnade ut som en riktig förlorare.

För det första så var servitrisen virrigare än en offensiv forward är i egen zon. Glömde allas läsk, och när vi sa till och läsken väl kom blev vissa ändå utan, när jag skulle betala fick jag tala om för henne vad jag ätit, för det hade hon ingen aning om. Dessutom pratade hon lika stressat som att hon skulle med tåget som skulle gå om 5 minuter, när hon varken hade packat eller beställt biljett.

Maten var dyr och dålig. Pomfritten (svensk stavning) var ugnsbakade potatisar( hur dom nu löste det, eftersom att ugnen var trasig) som var råhårda. Brödet var deras egna, ja, alltså inte Ljungbergs egna, utan Pågens... och blue cheese dressingen smakade prästgårdsost.

I Stockholms- derbyt krigade AIK till sig 1-1 och matchen gick till slut till straffar. Där avgjorde en Järfälla-kille för Djurgården, medans Väsbys bidrag Roger Melin stog som förlorare i AIK-båset. Ridå x2.

Nu låg hoppet till Zlatte. Monstret. Men även han svek. En nonchalant felpassning och Tottenham kunde vända spelet och avgöra matchen, 0-1. Zlatan jobbade inte ens hem. Inte ett steg. Som vanligt.

Finns 5 672 saker att säga om kvällen och matchernas resultat, men vadå, klockan är mycket, i morgon kommer Huddinge Hockey, med Ville Åman i spetsen, hit och ska lira match, så livet rullar vidare. Och det är faktiskt inte resultatet som är det viktiga, det är vägen dit...typ.




/ ja é inte bitter...

TÄCKA SKOTT= ÖVERSKATTAT

Att få förtroendet i box play är såklart kul, men jag gnäller inte längre när jag inte får spela i den spelformen. Inte efter gårdagens incident och Jens Jakobs kloka ord.

Jim Jakobs, Jens lillebror, som spelar i mitt lag skulle för några veckor sen offra sig för laget genom att slänga sig raklång framför en motåndarback som laddade för århundradets slagskott. Det gick som det gick. Pucken träffade handen, smackade av nått oväsentligt ben och Jim var borta i två veckor.

När Jim ringde och berättade för sin brorsa Jens, som är största dribblern i Hockeyallsvenskan, vad som hänt, svarade Jens:

- Vad har jag sagt åt dig?! Du ska inte täcka skott, du ska dribbla...

Låter kanske divigt, men det ligger nått i det.

Igår hade vi bortamarre mot Grums i deras råtthål till ishall. Efter ca 3 timmar i buss, frusna mackor till mellis, en kall väntan på nedsläpp men ändå med den obligatoriska övertändingen kom jag ut och skulle döda motståndarnas första power play (5 mot 4). Alltid roligt att ha coachens förtroende, mindre roligt var det när jag skulle göra som Jim: Backen laddade för skott, jag gick ner på förlovningsknät, vände upp sidan för att täcka så mycket som möjligt och backen träffade...handen. Eller handleden, rättare sagt.

- Braaaa Alex! hördes från grabbarna i båset.

- Yes! Hjälte! tänkte jag.

Jag lyckades med täckningen eftersom skottet inte kom fram till mål, men dessvärre så la sig pucken framför klubban på backen, som skyfflade in pucken mot mål och sekunderna senare var det 1-0 till rallyförarna från de värmlänska skogarna. Hemmalaget firade ledningsmålet medans jag åkte till båset i panik för att hitta en ispåse att kyla Fru Höger med. Min skottäckning var alltså helt onödig.

Ett tag funderade jag på att kliva av, men sen mindes jag tillbaka; 3 timmar i buss, fruset mellis och ett virus-framkallande omklädningsrum. Jag bet ihop, kylde lite till på den svullna handleden, sen var det bara in och KÖRA. Kliva fram och teka var inte ens att tänka på, trots att jag var center. Det gjorde fööör ont.

Inför sista perioden stog det fortfarande 1-0 till Grums och vi var rejält skakis. Då klev man fram på riktigt. Helt fri i slottet och nerverna i en ask. Några sköna moves, keepern tog en grillad med bröd på läktarn och jag la retfullt enkelt in 1-1. var man hjälte! Hela laget exploderade och alla rallyförarna såg wiplash-skadade ut.
Efter 60 spelade minuter stog det 2-4 på resultattavlan, i masarnas favör. Grundare till vinsten #44 Alexander Carlsson. Inte för det täckta skottet i första perren, utan för de nonchalanta dragningarna i sista. Tänk vad lite som krävs.

Det jag vill säga är: Har man handleder av guld behöver man inte täcka skott. Istället för att täcka skott och bli halvhjälte samtidigt som man riskerar resten av matchen, kan man ligga på rätt ställe i anfallszon och snurra upp keepern när man får läge. Nu höll en meningslös skottäckning på att förstöra hela matchen för mig. Då hade det inte blivit nån kasse och kanske ingen vinst.

Så istället för att täcka skott- lura upp keepern på läktaren!






/ fullt ös, medvetslös

HUR MAN LIVAR UPP EN TRÖTT LÖRDAG

Äntligen helg. Bara det att slippa cykla till skola i en decimeter snö är en lättnad. Sen har vi ju allt det andra som lördagarna i Mora bjuder på. Eller ska jag kanske säga " som Viasat Sport bjuder på"....?

11.00 Ispass

13.40 Manchester United- Manchester City

16.00 Sverige- Ryssland, Liverpool- Wigan och Arsenal- Wolves.

Och ikväll blir det förmodligen också Melodifestivalen, så man får störa sig lite på den evigt fejk-skrattande Marie Sernerholt. Sen är hon ju gudomlig att vila ögonen på också. Två flugor i en smäll, typ.

Men man får såklart inte glömma en väldigt viktig detalj under dessa sofflocksdagar- tilltugget!
Men ni behöver inte oroa er. Det var det första problemet som jag tog hand om efter träningen. Drog direkt ner till ICA och fick med mig följande:





 Chips, cola, godis, potatissallad och fläskkaré. Men även lite kvarlevor från igår i form av popcorn. Det går ingen nöd på mig med andra ord. Nu ska matcherna jobbas in och sakerna på bilden ska tömmas. Fullständigt.


/som lördagar ska vara


SMÅTT OCH GOTT I VINTERTIDER

Har egentligen ingenting att skriva ett blivande hall of fame-inlägg om, så vi skakar lite deprimerat i nyhetsflödet för att hitta något som händer i byn. Typ som man brukar göra med spargrisen när man vill ha ut några enkronor. Upp med kniven i springan och skaka om. Alltid finns det väl nått. Nu ska vi se...

* Idag ryktades det om alla tjejerna på bandygymnasiet var på badhuset efter skolan. När den informationen nådde oss hockeykillar, åkte vi som rabiata hundar hem till hotellet och hämtade badkläderna. När vi stressat oss till en mindre hjärtattack och tagit oss till badhuset, fick vi reda på att tjejerna redan dragit. Nattsvart. Ridå. Chack matt platt, som en död jävla fisk. Men det blev ändå lite bastu, men då med två överviktiga gubbar med hår på ryggen. Inte riiiiiiiktigt samma sak.

* Om två timmar är det dags för den obligatoriska "Fredags-kebaben". Pizzerian Lilla-Björn får alltid besök av oss hockeykilllar på Fredagar 18.00, då vi grisar ordentligt. Pizzasallad, bröd med vitlökssås, två coca-cola och sen pizza/kebab på det. För att äta så mycket pizzatillbehör och pizza som vi hockeykillar gör, skulle det krävas åtta italienska befolkningar plus tre amerikanska jättefetton.

* Ikväll ska jag hem till dribbelkungen Jens Jakobs, som spelar i Moras a-lag. Filmkväll står på schemat, dock utan Jens himself, som åker hem till Säter över helgen. Hans brorsa har dock nyckeln så vi kan ta del av hemmabio-systemet i alla fall.

* Läsarna har gått från 13 stycken i Torsdags till 83 stycken idag, efter att Tobbe länkat hyllningen på sin facebook-sida. Vi får se hur många som blir trogna läsare och hur många som sviker som leksingar/djurgårdare gör när laget ligger under i sista perioden...för att inte nämna spursare.



/ fredag hela veckan

TOBBE "THE CAP" LILJENDAHL- EN HYLLNING

Min ständiga centerkollega under tiden i Väsby, tillika betting-proffset Tobias Liljendahl ska nu få sina minuter här på bloggen.

Tobbe lirar alltså hockey i lillebror Djurgårdens IF:s J18-lag. Den senaste tiden har den stora centern med de känsliga handlederna också fått känna på spel i U16 landslaget. Hyfsat lovande kille inom hockeyn med andra ord...

Men detta inlägg ska inte handla om Tobbes alla direktskott som borrat upp sig i krysset, utan killens fingertoppkänsla när det gäller betting.

Karriären började tidigt, då Harry Boy var den stora idolen. Tobbe följde med pappa till Solvalla, för att jobba in rätt hästar under onsdagstraven. Karriären gick sedan vidare med vocher-koder värda 50:- på diverse spelsidor. Han gick, och går fortfarande, som lärljunge under spelgurun Tobbe Holms, som driver spelsidan Rekatochklart.se.( Det var för övrigt Holm som började med uttrycket "mordvinnare".) Där lägger Liljen ner otaliga timmar på att läsa alla spelbloggar, allt för att hitta dom perfekta spelen. Räntespelen, som Holms kallar det. Återbäring lika säker som bankränta. Men numera spelar han för mer summor än fjuttiga 50;-, det ska sägas. Han har skaffat sig rutin och vet hur spelen och insatserna ska hanteras. Säger han själv i alla fall.

Och allt slit verkar ge utdelning nu för tiden. Förra veckan tröck mordvinnaren in en trippel med Liverpool, Valencia och Porto, för att sedan leverera en dubbel med Leksand och Örebro till det fina oddset 2,78. Det är ingen tvekan om att det åts oxfilé hemma hos familjen Liljendahl förra veckan, efter att spelen gett sån utdelning.

Förutom Tobbes stekheta form, måste även bredden nämnas. En riktig allvetare inom branchen, skulle man lätt kunna säga. Förutom hockey och fotboll, där han har koll på en drös olika ligor, hittar han även spelvärda odds på trav och damtennis, för att nämna några. Inga skygglappar där inte, sa kusken.

Nu önskar vi The Cap lycka till under resten av hockeysäsongen och ett ännu större lycka till inom bettingen.
Ett gästinlägg vore inte heller fel. Eller vad säger du Tobbe?



/orakel


FÖRDELAR MED VASALOPPET

Snart sätter Vasalopps-hetsen igång här i byn och då är det bara att stå i givakt för alla konstiga människor som kommer hit för att tävla i, bevaka och anordna kroppstrumpa-loppen. Vårat lag ska dessutom jobba under Vasalopps-veckorna. Vi ska alltså stå ute och tävla i vem som kan bli snorigast, samtidigt som vi slavar för att folk med tajta kroppsstrumpor, fula mössor, en ständig elva under näsan och nördiga midjeväskor ska kunna ta sig igenom 9 mil i snöspår, där vinnaren får en lövkrans. Det känns inte värt det. Men det är ju en tradition, så...

 Men det finns bra saker med Vasaloppet också. Eller i alla fall en sak- Eldkvarn i Vasalopps-tältet den 5 Mars. Det blir såklart en höjdare.

Vi som kollar "Mauros & Pluras kök" på onsdagar kl 20.00 vet vilken vinnarsjäl Plura är. Han har ju även hunnit med en kunglig insats i "Så mycket bättre"  under den senaste tiden, vilket höjer hans status. På landet lyssnar alla på Eldkvarn- och Lasse Winnerbäck. En liten anekdot till det påståendet är att när vi skulle presentera en artist på engelskan, valde 3 av 8 grupper att presentera Lars Winnerbäck. Han är gud här. Men Eldkvarn ska alltså hit i Mars och då lär det vara liv i luckan.



 / gubbrock

FINNS BARA EN BLOGG!

Det var ju bara någon dag sen som jag svek den här vinnarbloggen, för att börja skriva på den såååå lovande tuggatochklart.blogg.se. Det blev en flopp. Chack matt platt, som en död jävla fisk. 

Tanken var att nästan alla killarna på hotellet skulle skriva på bloggen...så blev det inte! Efter att jag öppnat upp med några riktiga ess de första inläggen, så ville ingen, ja vad ska vi säga...ingen ville ens försöka serva. Så bloggen framstog som min, vilket inte var meningen. För jag har bara en blogg- med mina läsare.

Så jag lämnar lillebrorsbloggen och återvänder till Siljan-områdets absolut bästa blogg. Utan tvekan.

Jag känner mig som Bojan Djordic när han gick runt med SM-bucklan när guldhjältarna i AIK skulle tackas av på Råsunda. Tänk dig att jag är Bojan och bucklan är bloggen och dess läsare, kolla här: Nu ska jag ragga läsare, så att fler förstår storheten i denna ödmjuka blogg, där yttrandefriheten kommer till användning. Säg till alla ni känner, det här vill ingen missa! 


/ sagan om konungens återkomst


NY ADRESS

Efter ett påhitt här på spelarhotellet Mora Parken, så har vi hockeygrabbar som bor här skaffat en blogg. Nu har det blivit så att det oftast är jag som skriver(eftersom att jag är bäst på det), vilket gör att mina ideér skrivs ner där istället. Så kolla gärna tuggatochklart.blogg.se, och jag skriver alltid under med /chefen efter mina inlägg.

Den här bloggen får vila upp sig ett tag. Tills vi tröttnar på den nuvarande vill säga.

/chefen


RSS 2.0