VEM SKA BORT?

Hittade en kul bild på Aftonbladet idag. Den tillhörande artikeln handlar om att man inte ska lita på vad ditt BMI säger om din fetthalt eller hälsa. Läs artikeln själv på http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8568595.ab.

På bilden nedan ser vi 5 stycken kändisar. Aftonbladet tyckte tydligen att alla passade bar in som exempel för hur fel det är att räkna med BMI. Men det är nått som inte stämmer. En passar inte in. Bilden känns lite som när Magnus säger åt Brasse att "en ska bort", i programmet Fyra myror är fler än fyra elefanter. Vem vem är det då som ska bort?

Är det Bridget Jones för att det är en rollfigur och inte en riktig person?

Är det Peter Forsberg för att dom andra har ljust hår?

Är det Brad Pitt för att han är den enda som har adopterat?

Eller är det Magnus Samuelsson eftersom  att han är den enda som varit med i Let´s Dance?

Nej...den som ska bort är....



Anja Pärson! Hon är den enda som inte ska vara med som exempel för den här artikeln. Varför? Jo, för att hennes stämpel stämmer ju. Hon är ju överviktig. Hennes BMI stämmer ju klockrent med hennes kroppshydda. Logiskt va?

Hur tänkte egentligen Aftonbladet  när dom valde exempel?

- Vi tar halvtjocka Anja, så ingen fattar poängen med bilden. Sen kan vi skicka ett paket kakor, för att gottgöra att vi driver med henne... Då är det nog lugnt. Hennes pappa är ju säkert och sätter upp banan inför Anjas nästa tävling också, så han märker inget. Så får det bli...

Asså jag har inget emot Anja, tyckte bara att det var ett konstigt exempel.  Det är som att göra en artikel om " Experternas tips om hur du räknar ut ditt IQ- en stor bluff" och så tar man skidtjejerna i min klass som exempel:

Anna, IQ 7,5(båst), som att det skulle vara en allderles för låg siffra. Sen utbrister hon:

- Andas foster med gälar?

eller...

- Är Vänster Partiet till vänster?



/ ett otydligt förtydligande


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0