HJÄLP MIG!

Jag ska erkänna. Det står inte helt rätt till. Lyset är tänt, men ingen är hemma. Hjulet snurrar, men hamstern är död. Det har jag konstaterat nu.

För jag var på ICA igår. Tänkte inhandla lite "fredagsmys" och fira in höstlovet. Oddsen var låga på 1,5 liter läsk och en påse chips...standard liksom. Men nejnej, inte den här gången. Igår gick jag förbi lösgodiset, förbi chipsen och ostbågarna, förbi läsken, ja, i stort sett allt som fräter på tänderna. Och kom hem med vadå? Jo, två saker:
Frallor och Ramlösa.  7 FRALLOR OCH 1,5 LITER RAMLÖSA, på en fredag! Det är allvarligt.



Snart anländer besöket från den kungliga huvudstaden, så nu måste jag städa. Hade någon i släkten sett tillståndet i mitt rum nu hade jag fått flytta hem. Nästan i alla fall.

/Älska mango

ENGAGEMANG, HERR CARLSSON!

Dålig uppdatering på senaste tiden, vilket har lett till hård kritik från trogna läsare. Engagemang, herr Carlsson!
Efter konstant gnällande på Facebook och lovad höjd läsarsiffra, så har krisgruppen på Lettersfrommora (Siljan-områdets bästa blogg, duvet!) kommit fram till en ändring i upplägget:

Eftersom den trötta uppdateringen fått en ordentlig känga, måste intensiteten höjas! Uppdatering ungefär varannan dag? Duger det? Bra, då kör vi på det, inga bromsspår!

Nu när jag verkligen har bestämt mig för att göra nått och verkligen vet vad jag vill, blir jag ju också medlem i en väldigt speciell grupp- " Vi som vet vad vi vill". Mannen i filmen nertill är väldigt symbolisk för denna grupp. "Öga för öga, tand för tand" verkar vara snubbens melodi.

http://www.youtube.com/watch?v=7Jrc4l46t0c&feature=aso

Nån som vet hur man får upp Youtube-klippet direkt på bloggen, utan länk?

Idag var det ingen skola, så coachen smackade upp två ispass och ett fyspass på schemat.

09.30 Ispass

10.45 Fys

12.00 Lunch

13.15 Ispass

......

20.00 Julmusten i ena handen, datan i knät, tv:n på ljudlös i bakrunden och bloggen glöder!

På lördag får vi hoppas att det istället är Boggen som glöder, Mora IKs trotjänare som ska leda grabbarna i världskriget om Siljan. För att prata klarspråk så möter a-laget Leksand i FM Mattsson Arena kl 16 på lördag. Folkfest i isladan och tomt i resten av kommunen under ca 2,5 timme! Lite så vi jobbar...

Peace!

/"jag ska göra kaos med han"


Den överbetalda hunden is back in town

Först vill jag bara säga att jag håller helt med om att uppdateringen har varit helt åt helvete,men vi/ni måste ha förståelse för att huvudpersonen bor i Dalarna och av egna erfarenheter är Dalarna 95% skog och i och med det är det troligtvis jävligt dålig internet uppkoppling. Så alla ni som skickar hatmejl som: " Lägg ner bloggen,era jävla h*r*r",kan sluta med det. Jag drar fram en gammal tränar klyscha, "Jag har aldrig sett en domare ändra ett beslut efter avblåsning,så sluta skrik på honom".

Nog om det. En av mina kontakter "Over there" (som vi kallar Dalarna i Sthlm) säger att det ryktas...

...om stark ilska hos "Drakarna" efter Moras förnedrande förlust hemma mot Grums. "Mora IK är en stor skam för hela byn. Vi har vigt våra liv åt klubben men får bara skit tillbaka. Klubben spottar alla trogna supportrar i ansiktet dag för dag och match för match."
...
om att publiken,under hemma-matchen mot Bofors, skanderat "Rosie längtar hem,Rosie längtar hem,Rosie längtar hem till VIK"
...på "Hogsens" hemsida om att dom ska samlas på centralen kl 22.30 för att "ta hand om svikaren".

De två sista punkterna är ganska spännande,för lägger man ihop ett o ett så förstår man att vår hjälte är påväg hem!
 
Under Moras träning kom det några besvikna fans på besök. Lägg märke till banderollen uppe till vänster och ni fattar att Acke behöver lite vila.



Best regards, Erik Eidissen

stadig statistik!



Bara en liten snabbtit på Alex statistik! Ser stabilt ut!

/"Syrran"


ANOREXIFRI

Hallå där ute i etern! Nu är din crackpipa i Humlegården tillbaka med ett inlägg!

Jag vet att det var ett tag sen jag skrev, men det är lite så jag jobbar. Kvalité, inte kvantitet.
Och eftersom att det här inte är någon "dagens outfit"- eller "idag har jag inte gjort någonting"-blogg, så blir det inte nya inlägg varje dag. Sånt får Blondin-Bella och de andra amatörbloggarna hålla på med.

Men nu tänkte jag i alla fall släppa de första bilderna härifrån. Det blir inga miljö-bilder där ni får se ett kallt Mora i Oktober, utan jag bjuder på några härliga maträtter istället....

Och frågan jag ställer mig är; Hur piggar man upp en trött lördag i Oktober?
SVAR: Genom genialisk och nyttig snabbmat...

Här är bildbeviset:

Kl 11.00 Pyttipanna; potatis, falukorv och kantareller! Notera att spisen i det allmänna köket är skinande ren...



Kl 19.00 Lyxar vi till det en aning- Pasta Carbonara, med den obligatoriska, råa äggulan ;)



Och idag var det storfirande efter uskåpningen mot Sunne. Värmlänningarna åkte hem med 7-1 i baken och svansen mellan benen. Segertallrik bestående av hamburgare med bröd. Dryck från cider-gudarna Stockmos. Krusbärssmak. Och ja, jag åt upp alla tre...*rap*



Nu ska jag spendera kvällen med datan i knät, Stockmos-flaskan i högerhanden och tv-dosan i den vänstra.

Ha det bra! Glöm inte att lägga in en spydig kommentar!





/Gordon Ramsay

Djävulen,fram med vinterkläderna

Vintern verkar komma tidigt i år. Det snöar tydligen i helvetet...

Med respekt, Erik Eidissen (HAHAHAHA)


LIVET PÅ ROSA MOLN

Tjenare fjollträsk!

Jag ber om ursäkt för den obefintliga uppdateringen på senaste tiden, men anledning finns. Den stavas 7-0 till Leksand. Brottartung förlust i slaget om Siljan.

 När jag sedan kom hem vid 23 tiden i onsdags, så var inte första tanken att sätta mig vid tangenterna och berätta att (knäcke)brö-gänget Leksand tvålat dit oss med förnedringssiffror. Sen har de senaste dagarna bara handlat om mental kris och tröstätning. Men nu är jag på banan igen. Tre chipspåsar senare....skoja bara, äter inga transfetter....eller?

Men om jag ska sammanfatta matchen så kan jag dra paralleler till axelmakterna under 2:a världskriget. Ni som hängt med på historielektionerna fattar, ni andra kan scrolla ner en bit:

Första perioden- Vi använder oss av ett effektivt blixtkrig där vi flyger fram och bombar Leksingarna med våra pansarflygplan till forwards, för att sedan fylla på med de tunga stridsvagnarna- backarna. Vi pressar tillbaka knäckebröden till deras egen zon genom hårt och diciplinerat jobb.

Andra perioden- Vi kommer fram till Moskva. Där tar det tvärstopp. Leksand gör 2-0 och vi blir bara svagare och svagare. Men ledaren säger åt oss att kämpa vidare. Men det blir bara ännu värre- Stalingrad....när perioden slutar står det 4-0.

Tredje perioden-  Sedan går det bara utför...vi kapitulerar, 7-0. Självmord i bunkern på väg hem...oj, ska vara *bussen.

Ni som var "sjuka" under historielektionerna kan ta på er läsglasögonen igen. Inge mer världskrigssnack.

Nyheter i korthet:

* Nu är det match hemma mot Grums på söndag. Den dagen vi förlorar en sån match, ja, då snöar det i helvetet. Frågor på det?

* Fick VG på tyskaprovet. Så drömmen om proffskontrakt i Düsseldorf lever...

* Utvald till klassens Friends-ombud, för 7:e året i rad. Måste ju vara nått slags rekord?

* Ensam kille i naturkunskapsgruppen. Vi är udda antal ( jag jobbar själv) och t.o.m läraren driver med mig. Vart är de andra Friends-ombuden?! Vi lär ju stå upp för varann?!

Tack till Erik för hans gulliga inlägg. Vilken mordvinnare! ;)

Kommentera lite nu. Kom ihåg att jag inte sett en tunnelbana på 1 månad. Här prioriteras cykeln före bilen i trafiken. Så jag behöver allt stöd jag kan få. 

Men jag trivs! 



/adolf


 




R.I.P MORA IK

 
Nej,"liket lever" såklart fortfarande! Men det är en spännande rubrik som lockar läsare. Och det är väl lite så Rosie får jobba om han vill att någon ska läsa "Siljanområdets bästa blogg"... MEN det är ju inte bara ditt fel heller,Rose. Samhället har ju byggt upp ett ideal och där ska inte killar blogga (jag håller med,helt klart), så reklam på facebook och annat, är ju obefintlig från din sida. Då är det inte lätt att producera. Men nog om det.

Jag då. Jag stod ut med "Acke" i runt 7 år innan jag jag bytte till AIK hockey. Coachen i AIK hade sina ideér och sa vad han tyckte. Mitt favoritcitat var "Säg åt grabben att köpa tejp med jordgubbssmak,för han kommer få tugga en hel del knopp i vinter". Detta resulterade i en andraplats i serien och total flopp i SM-slutspelet. Jag skulle inte kalla säsongen för ett fiasko,men ett "mellan år",helt klart.
Kalla mig "klubb-bög",men efter en säsong packade jag väskan,tog med mig lagets överlägsne poängkung (som f.ö nobbade spel i Mora för att få lira i huvudstaden) och drog vidare. Nu spelar jag i Wings,som vi så fint heter. Eller spelar och spelar..säsongen än så länge har kantats av skador och sjukdomar och följderna av det är noll pinnar på tre matcher. Men draken flyger ju bäst i motvind,som man brukar säga... 

Jag har fått till uppgift att framföra Stockholms åsikter och framförallt bevisa att det finns ställen som är betydligt mer civiliserade än Dalarna och framför allt Mora.
Och jag letar inte länge för än jag hittar mitt första bevis på att Mora ligger några år efter i utvecklingen,minst sagt.

Världens vackraste klubb,AIK,har inte oväntat Sveriges,eller jag skulle säga Scandinaviens, bästa klack.
Såhär gör Stockholm: http://www.youtube.com/watch?v=3DRCv_yl_QY

Och när Dalarna ska försöka göra som storebror går det...inte lika bra...
"Jag har en ny ramsa jag skulle vilja pröva,var i Sthlm i helgen och det blev ett jäkla tryck"
Kolla 1.00 in i klippet http://www.youtube.com/watch?v=gYqGa2c4ts0 
Ironiskt nog har masen som lagt upp filmen döpt den till "Publikvimmel"...döm själva.

Nu blev det ett rätt långt första inlägg från mig och jag måste skynda iväg! Ciao

Best regards, Erik Eidissen Wings HC

RSS 2.0